Принцът на Лихтенщайн, известен като страстен ловец, повали огромна мечта

...
 Принцът на Лихтенщайн, известен като страстен ловец, повали огромна мечта
Коментари Харесай

Принц застреля най-голямата мечка. Страшен скандал

 

Принцът на Лихтенщайн, прочут като буен ловджия, повали голяма фантазия в Карпатите, само че вместо да се наслаждения на трофея, през днешния ден е разследван от Румънската организация за запазване на околната среда, а две екологични организации - румънската Agent Green и австрийската VGT, гообвиниха в убийството на най-големия мечок в Европа. Руските ловци пък излязоха с декларация в негова поддръжка и му предложиха да съди еколозите за клюка.



Историята стартира през март, когато принц Емануел декор унд цу Лихтенщайн получава позволение от румънското министерство на околната среда за лов на мечка, която предизвикала вреди на фермери в румънското село Ойдула. Лицензът коствал 7000 евро. Дни по-късно ловецът пристигал, само че съумял да повали не мечката-стръвница, която тероризирала селяните от Трансилвания, а 17-годишен мечок на име Артър.

За неприятен шанс на принца, тъкмо това животно било под наблюдаване на еколозите, тъй като се считало, че е най-голямата мечка на територията на Европейския съюз. Според шефа на Agent Green Габриел Поун, без мечки като Артър съществува риск от понижаване на популацията. Той укори принца, че задачата на ловуването му не било да помогне на локалните хора, а да си занесе пред камината трофея от големия мечок.

Часове след неговото изявление ръководителят на румънската Национална организация за запазване на околната среда Октавиан Берчану съобщи, че стартират следствие по случая, което щяло да включва и версия за бракониерство.



Според румънското законодателство кафявите мечки са предпазен тип. Трофейното им ловуване е публично неразрешено от 2016 година Правителството обаче прави изключение и издава позволение за отстрел на някои представители на този тип, които съставляват опасност за популацията или предизвикват съществени вреди.

Еколозите скочиха против принца, само че съветските ловджи го поддържаха. Една от организациите, чиито началник е Александр Лисицин, написа, че ловецът няма никаква виновност, а принцът не би заплашил репутацията си с отстрел на рядко животно.

Дали Артур или Иван го е нападнал, принцът не е могът да знае, не се е запознавал с него, иронично означи Лисицин. С принца е имало локален ловджия, само че даже той не е съумял да разграничи мечките. Причината била, че след осмата година тези животни загубвали половите си разлики. Руснакът напомня, че още от времето на Чаушеску Румъния е известна дестанация за лов на огромни зверове и се знае, че там са най-големите мечки в Европа. Според него това е следващ опит на еколозите да вършат панаири против ловците и по тази причина би трябвало да бъдат упрекнати в клюка.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР